Hoe win je de lotto?

“Hoe win je de lotto?” is een vraag die vele Nederlanders bezighoudt. En er bestaan net zoveel antwoorden op deze vraag als je het internet afstruint. Maar is er een sluitend antwoord? En zo ja, hoe win je de lotto?

Hoe speel je de lotto?

Voordat je kunt nadenken over hoe je de lotto wint, is het eerst belangrijk om te weten hoe de lotto gespeeld wordt. Je speelt het spel door een getallencombinatie te kiezen. Je kunt dit zelf doen, of de computer een willekeurige getallencombinatie laten trekken. Deze getallencombinatie is jouw magische combinatie. Bij de lotto trekking worden vervolgens ballen getrokken met daarop verschillende getallen. Corresponderen deze getallen met de door jou gekozen getallen, dan win je een prijs. Hoe hoog die prijs is, is afhankelijk van hoeveel door jou gekozen getallen overeenkomen met de getrokken getallen. Komen alle getallen en de volgorden overeen, dan win je de lotto.

Kansen verhogen om de lotto te winnen

Uiteraard win je de lotto niet puur en alleen op strategie en inzicht. Het is vooral een kwestie van geluk. Maar je kunt dat geluk een handje helpen. Hiervoor kun je een heel simpel rekensommetje hanteren. Stel dat de kans om met 1 serie getallen te winnen 1 op 10 is (let op: dit is een fictief getal). Dan zou je met 2 series getallen al een kans van 2 op 10, of 1 op 5, hebben. Met andere woorden: met meer series vergroot je je kansen aanzienlijk om de lotto te winnen. Dus win je de lotto eerder als je met meerdere series getallen in 1 trekking speelt, dan wanneer je met 1 serie getallen in meerdere trekkingen speelt.

Lotto strategieën

Veel mensen die zich bezighouden met de vraag hoe je de lotto wint, hebben verschillende strategieën ontwikkeld waarmee je de kans op het winnen van een prijs verhoogt. Hieronder zullen we enkele van deze strategieën kort toelichten. Voor meer uitgebreide uitleg verwijzen we je graag door naar de pagina over de lotto strategie.

Groepsspelen

Je maakt ook meer kans om de lotto te winnen als je meespeelt via groepsspelen. Hiermee krijg je niet 1 of meerdere loten, maar 1 of meerdere aandelen in een heleboel loten. Zo heb je veel meer kans op een prijs. De prijs wordt uitgekeerd naar het aandeel dat je in het groepsspel hebt. Groepsspelen kun je doen bij theLotter en Icelotto.