Powerball loterij

De Powerball loterij is een van ’s werelds beroemdste loterijen. Dat heeft met een aantal dingen te maken. Wat in ieder geval meespeelt, is de hoge jackpot. Prijzen van boven de $500 miljoen en zelfs bijna $600 miljoen zijn al meerdere keren gevallen in deze grote Amerikaanse loterij. De hoogste jackpot ooit was nog veel hoger: $1,586 miljard! En meespelen was nog nooit zo eenvoudig, dankzij onze online lotto aanbieders. Lees hieronder meer over de Powerball loterij.

Over de Powerball loterij

De geschiedenis van de Powerball loterij begint in 1988. Op dat moment ziet dit prijzenspektakel onder de naam Lotto*America voor het eerst het levenslicht. In 1992 wordt de naam veranderd naar de huidige naam. Tegenwoordig doen er 44 staten mee aan dit prijzenfestijn.

De Powerball loterij onderscheidt zich in veel opzichte van de concurrenten. Zo worden er bij iedere trekking 2 tombola’s gebruikt in plaats van slechts 1. Ook zijn de prijzen uniek, en behoren veel van de jackpotten die zijn uitgekeerd tot de grootste prijzen ooit in de geschiedenis van de lotto. In 2013 won iemand nog $590,5 miljoen. Een halfjaar daarvoor had iemand nog een jackpot van $587,5 miljoen opgestreken. Ook dit jaar is er nog een hoofdprijs van $564,1 miljoen uitgegaan. De jackpot begint trouwens hoog: pas op $40 miljoen! Je kunt dus behoorlijk rijk worden van de Powerball loterij!

Waar staan de trekkingsuitslagen van de Powerball loterij?

De Powerball loterij kent wekelijks 2 trekkingen. De eerste vindt plaats op woensdagnacht, de tweede op zaterdagnacht. Je kunt hiervoor opblijven en kijken of je een Amerikaanse televisiezender kunt vinden (streamen) die de trekking uitzendt. Voor wie kan wachten tot de volgende dag, zijn de prijzen ook te checken op de site van de online aanbieder waarbij je meespeelt met de Powerball loterij. Daarnaast zul je automatisch op de hoogte worden gesteld als je een prijs hebt gewonnen.

Hoe speel je de Powerball loterij?

Met de Powerball loterij meespelen is eenvoudig en ook nog eens ontzettend leuk! Je krijgt een lot voor je met 69 getallen en 26 Powerballs. Je kiest uit die 69 getallen per rijtje 5 getallen. Van de 26 Powerballs kies je er 1. Uiteraard kun je ook de computer laten bepalen met welke rijtjes je meespeelt. Je kiest zelf met hoeveel rijtjes je speelt!

Kies nu voor meer winkans

Als je via Icelotto of theLotter meespeelt, kun je kiezen voor groepsaankopen of groepsspelen. Daarmee heb je geen hele loten, maar aandelen in een grote groep loten. Hiermee wordt je winkans aanzienlijk hoger! Kijk bij deze aanbieders voor de mogelijkheden van groepsspelen in de Powerball loterij.

Nederlandse site? Betalen met iDEAL? Direct bezoeken
theLotter Ja Ja Klik hier >>

Speel mee met de Powerball loterij via:

Klik hier >>

Nederlandse site? Betalen met iDEAL? Direct bezoeken
theLotter Ja Ja Klik hier >>
Jackpot.com Nee Ja

About the Author: Sandra Bruns

Sandra Bruns is al sinds het begin van Online Lotto Spelen actief als schrijfster. Zij houdt zich dagelijks bezig met alles wat met iGaming te maken heeft en kent het wereldje dan ook goed. Naast Loterijen verdiept Sandra zich graag in de wereld van online casino's. Volg haar op LinkedIn!

2 Comments

    • admin

      Beste S. Kromojahjo,
      Als u klikt op een van de links “Klik hier >>” onder de kolom “Direct bezoeken”, kunt u daar de stappen volgen om u aan te melden.

Leave A Reply