Linda de Mol heeft getuigd in rechtszaak Postcode Loterij Miljoenenjacht

De zaak van Arrold van den Hurk tegen de Postcode Loterij Miljoenenjacht, ook wel de rechtszaak Miljoenenjacht genoemd, is enkele dagen geleden officieel begonnen. De deelnemer aan de spelshow op televisie won 115.000 euro, terwijl hij 5 miljoen euro in zijn koffertje had zitten. De reden? Hij drukte naar eigen zeggen per ongeluk op de knop, als een vergissing. Een ongelukje, zo stelt de verdediging van de verbolgen kandidaat. Dikke vette pech, zo stelt de Postcode Loterij. De rechtbank riep presentatrice Linda de Mol op voor een verklaring als getuige.

miljoenenjacht

Het fatale moment in Postcode Loterij Miljoenenjacht

Arrold van den Hurk, een banketbakker uit Son en Breugel, drukte tijdens de opnames van 16 oktober 2013 op de knop om akkoord te gaan met de deal van 115.000 euro. Op deze manier won hij een aantrekkelijk bedrag, maar liep hij achteraf wel de hoofdprijs van 5 miljoen euro in. Deze prijs zat namelijk in zijn koffertje, die hij door de deal voor 115.000 euro verkocht.

In het spel van Postcode Loterij moet een kandidaat een koffer kiezen met een onbeperkt bedrag. De bank probeert de koffer van de kandidaat te kopen en als je met een deal instemt, druk je op de knop. Van den Hurk drukte op de knop bij de deal van 115.000 euro, maar zei meteen dat hij spijt had. Zij opmerking destijds: “Nee, op het moment dat ik sla, heb ik het gevoel dat ik iets fout doe. Meteen.” Ook zegt hij: “We hadden al contact van: we gaan door. Sla ik op die knop met mijn stomme kop.”

Linda de Mol wilde doen alsof er niets gebeurd was en de deelnemer de kans geven om door te spelen, maar de notaris van de Postcode Loterij was onverbiddelijk. Gedrukt is gedrukt. Later bleek dat er in de koffer maar liefst 5 miljoen euro zat.

Linda de Mol: niet verwacht dat hij zou drukken

Linda de Mol verklaarde in de rechtbank dat ze niet verwacht had dat van den Hurk op de knop zou drukken, maar verklaarde ook: “Of hij spijt had van zijn beslissing, of dat hij helemaal niet had willen drukken, weet ik niet.” Dit is een belangrijke verklaring, omdat de advocaat van de deelnemer beweert dat de overeenkomst niet geldig is omdat de deelnemer de overeenkomst eigenlijk niet wilde sluiten. Door het verschil tussen zijn wil en wilsuiting, zou er volgens hem sprake zijn van een oneigenlijke dwaling.

Over haar reddingspoging zei Linda de Mol het volgende: “Vrij snel bedacht ik dat ik iets onmogelijks had gevraagd. Want hij heeft gewoon op de knop gedrukt, dus de deal was gesloten.” Volgens haar had van den Hurk direct na de uitzending vrede met de uitspraak, maar besloot hij later toch een rechtszaak aan te spannen.

Zelf een mooie geldprijs winnen?

Er zijn gelukkig ook andere manieren om een mooie geldprijs te winnen zonder het risico dat je op een verkeerde knop drukt. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze lotto online aanbieders.

About the Author: Sandra Bruns

Sandra Bruns is al sinds het begin van Online Lotto Spelen actief als schrijfster. Zij houdt zich dagelijks bezig met alles wat met iGaming te maken heeft en kent het wereldje dan ook goed. Naast Loterijen verdiept Sandra zich graag in de wereld van online casino's. Volg haar op LinkedIn!

Leave A Reply