5 Grootste fouten van loterijwinnaars

Voor de domste manieren om met geld om te gaan kun je het beste kijken naar loterijwinnaars. Als je de loterij wint, word je in 1 klap rijk. Niet iedereen kan daar even goed tegen, zoals onderstaande voorbeelden bewijzen. Leer dus van de fouten die je in dit artikel ziet, mocht je de komende trekking in de grote prijzen vallen!

fouten loterijwinnaars

Misvatting: loterijwinst lost alles op

Veel mensen denken dat het winnen van een groot bedrag alles oplost. Mensen denken vaak dat problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen als je bankrekening ineens 7 of meer cijfers voor de komma telt. In werkelijkheid zorgt een groot geldbedrag echter vaak juist voor meer problemen – zeker als je het niet gewend bent te hebben. Sommige loterijwinnaars eindigen zelfs dieper in de put dan voordat ze het geld wonnen! Zorg dus dat je goed voorbereid bent op het winnen van veel geld.

De grootste blunders van winnaars

Voordat we je tips gaan geven wat je het beste wel kunt doen met je geld (hint: huur een jurist en een financieel adviseur in die je kunt vertrouwen!), gaan we eerst eens kijken naar enkele geluksvogels die al snel hun geluk in pech omzetten.

Drugs en strippers

Jack Whittaker won 315 miljoen dollar, maar verloor veel belangrijker zaken in het leven. Het leek allemaal zo mooi. 10 Jaar na het opstrijken van de winst dacht jack er anders over. Zijn vrouw was van hem gescheiden, maar veel erger nog, zijn dochter en kleindochter waren overleden aan overdoses. De ongelukkige winnaar zocht zijn heil in de stripclub, maar daar werd hij gedrogeerd en nog eens bestolen van 545 duizend dollar.

Kapers op de kust

Geld kan niet alleen jou veranderen, ook de mensen om je heen kunnen zich ineens anders opstellen. Het zorgde ervoor dat William “Bud” Post 16,2 miljoen dollar won en in het daaropvolgende jaar 17,2 miljoen dollar verloor. Inderdaad: een jaar na het winnen van de jackpot had deze man 1 miljoen dollar schuld. Wat daarvoor nodig was? Een wraakzuchtige ex die hem wist aan te klagen voor een deel van de winst en de zaak wist te winnen. Ook zijn broer was niet erg lief voor “Bud”. Die huurde een huurmoordenaar in om de loterijwinnaar te laten omleggen, in de hoop een erfenis op te strijken.

Verslaafd aan goede doelen

Is Janite Lee ten onder gegaan aan haar eigen goedheid? Daar lijkt het wel op. Ooit won ze 18 miljoen dollar. Dat gaf ze uit aan goede doelen. 8 Jaar later moest ze zichzelf failliet laten verklaren met nog maar 700 dollar op haar bankrekening en geen cent in haar zakken.

Vreemdgaan en ongeluk

Lara en Roger Griffiths wonnen 2,76 miljoen dollar en deden wat veel mensen zouden doen: ze verhuisden naar een groter huis. Ook kochten ze een Porsche. Daarin vluchtte Roger nadat Lara hem confronteerde met het feit dat hij zou zijn vreemdgegaan. Hun huwelijk liep daarmee na 14 jaar op de klippen. Wie kreeg het huis? Niemand. Een brand verwoestte het huis, waarna al het geld op was.

Feesten en plastische chirurgie

Op de leeftijd van 16 jaar was Callie de jongste winnares ooit van een loterij in het Verenigd Koninkrijk. Haar 1,6 miljoen pond verdween als sneeuw voor de zon dankzij plastische chirurgie, feestjes en drugs. Ondertussen deed ze ook nog een poging om zichzelf van het leven te beroven.

Wees gewaarschuwd! Lees onze tips

Je ziet wat een grote loterijwinst met je kan doen. Lees daarom vooral onze tips en laat dit je niet gebeuren. Kijk bij onze tips voor lottowinnaars.

About the Author: admin

Leave A Reply