Lotto gewonnen? Vergeet je prijs niet te innen

Het lijkt misschien een onmogelijke situatie: je hebt de loterij gewonnen en je vergeet gewoon je prijs te innen. Je kunt je misschien niet voorstellen dat dit kan gebeuren, maar toch komt het regelmatig voor dat winnaars van grote prijzen in de loterij zich niet melden. Zij vergeten niet zo zeer om hun prijs te innen, maar weten vaak niet eens dat ze een lot hebben en dat ze een prijs hebben gewonnen met dit lot. Wil jij voorkomen dat je jouw prijs vergeet te innen? Dan is het niet alleen belangrijk om je lot goed in de gaten te houden, maar is het bovendien belangrijk om rekening te houden met de termijn die je krijgt om jouw gewonnen prijs te innen. Meer over deze termijn, lees je in dit artikel.

hoe win je de lotto

Prijs gewonnen? Let op de ophaaltermijn

Als je een prijs wint bij de loterij, heb je altijd te maken met een zogeheten ophaaltermijn. Dit betekent dat je jouw prijs niet vele jaren na de trekking nog op kan halen, maar dat je altijd voor de einddatum van de ophaaltermijn moet aangeven dat jij de winnaar bent van de prijs en jouw prijs mee naar huis wil nemen. Ben je niet op tijd? Dan wordt jouw prijzengeld aan goede doelen geschonken en kun je hier geen aanspraak meer op doen.

De ophaaltermijn van diverse loterijen

Iedere loterij hanteert andere regels met betrekking tot de ophaaltermijn van gewonnen prijzen. Wil je zeker weten dat je niet te laat bent met het ophalen van jouw prijs? Controleer dan goed welke ophaaltermijn jouw loterij hanteert. Dit kun je vaak lezen in de algemene voorwaarden van de loterij, maar ook op de website van de loterij in kwestie. Door vooraf op te zoeken hoe lang je hebt om jouw prijs te innen, weet je precies waar je aan toe bent en voorkom je dat je jouw prijs niet meer mee kunt nemen omdat je te laat bent.

Kijken we naar de ophaaltermijn van de Lotto, dan zijn de prijzen van deze loterij precies 1 jaar geldig. Zowel bij de winkeliers die bij Lotto aangesloten zijn als op het hoofdkantoor van Lotto moeten prijzen binnen een jaar geclaimd worden. Ben je te laat, al is het maar een dag, dan vervalt jouw prijs en kun je jouw prijs niet meer meenemen.

Nooit meer prijs vergeten met online lotto

Wil je nooit meer een prijs vergeten op te halen? Speel dan mee met een van onze lotto online aanbieders. Dan krijg je automatisch je prijs op je account bijgestort. Kijk bijvoorbeeld eens bij Icelotto.

About the Author: Sandra Bruns

Sandra Bruns is al sinds het begin van Online Lotto Spelen actief als schrijfster. Zij houdt zich dagelijks bezig met alles wat met iGaming te maken heeft en kent het wereldje dan ook goed. Naast Loterijen verdiept Sandra zich graag in de wereld van online casino's. Volg haar op LinkedIn!

Leave A Reply