Misleidende loterijen herkennen: zo doe je dat

De meeste loterijen in Nederland zijn eerlijk en legaal, maar er zijn ook enkele misleidende en illegale loterijen actief in het land. Ben jij benaderd door een loterij of heb je zelf een loterij gevonden en wil je weten of deze loterij wel eerlijk is? Lees dan in dit artikel aan welke kenmerken je een misleidende loterij kunt herkennen en je weet precies welke loterijen je moet vermijden.

misleidende-loterijen

Kenmerk 1: het aanbod is te mooi om waar te zijn

Krijg je een aanbod dat echt te mooi is om waar te zijn, dan is dit ook echt te mooi om waar te zijn. Ga hier niet op in, want de kans op misleiding is erg groot.

Kenmerk 2: je hebt iets gewonnen, maar nooit meegespeeld

Heb je iets gewonnen volgens de loterij in kwestie, maar heb je nooit een lot gekocht? Dan is dit simpelweg niet mogelijk. Let op voor misleiding, want dit soort loterijen bestaan helaas nog steeds.

Kenmerk 3: je krijgt een Engelse mail van een Nederlandse loterij

Nederlandse loterijen communiceren altijd in het Nederlands, tenzij je zelf aangeeft geen Nederlands te spreken en in een andere taal aangesproken wil worden. Krijg je een Engelse mail van een Nederlandse loterij zonder dat je hierom gevraagd hebt in een eerder contact, dan is dit hoogstwaarschijnlijk een misleidende loterij.

Kenmerk 4: er wordt met grote titels gestrooid

Krijg je een mail van een notaris, een doctorandus of een andere grote titel, dan moet je hier ook zeker niet in trappen. Misleidende loterijen gebruiken deze titels om indruk te maken, maar eigenlijk zit er nooit een notaris of doctorandus achter de mail die je krijgt.

Kenmerk 5: je moet eerst geld overmaken voor je de prijs krijgt

Heb je een prijs gewonnen volgens de loterij, maar moet je eerst transactiekosten, administratiekosten of incassokosten overmaken? Dan is dit bijna altijd oplichting. Bij een echte loterij hoef je niets over te maken om je prijs te krijgen, dus trap hier niet in!

Met een echte loterij meespelen? Kijk bijvoorbeeld eens naar de EuroMillions loterij.

About the Author: Sandra Bruns

Sandra Bruns is al sinds het begin van Online Lotto Spelen actief als schrijfster. Zij houdt zich dagelijks bezig met alles wat met iGaming te maken heeft en kent het wereldje dan ook goed. Naast Loterijen verdiept Sandra zich graag in de wereld van online casino's. Volg haar op LinkedIn!

Leave A Reply