Lange tijd dezelfde nummers in de lotto spelen kan lonen

Een man die al drie decennia dezelfde getallen in de lotto speelt heeft eindelijk waar voor zijn geld gekregen. Hij won een half miljoen met zijn winnende lot. Daaruit valt dus op te maken dat het een goed idee kan zijn om lange tijd dezelfde getallen te blijven kiezen. Er is een flinke groep mensen die altijd hetzelfde rijtje getallen kiest als ze meespelen in de loterij. Uit bijgeloof veranderen zij dit niet. Het is echter om een andere reden aan te raden waarom dit een goed idee kan zijn. Zo zijn ook de experts het erover eens dat dit kan lonen.

geluksgevoel loterij

Onderzoek gedaan naar ideale samenstelling

Er is meerdere malen onderzoek gedaan naar de ideale samenstelling van de lottogetallen. Daaruit is bijvoorbeeld naar voren gekomen dat mensen die lange tijd dezelfde getallen hebben gespeeld vaker kans hebben op goede prijzen. Dit hoeven niet altijd de hoofdprijzen en jackpotprijzen te zijn. Wel is het zo dat de gemiddelde waarde van een prijs hoger is bij winnaars die langere tijd dezelfde getallen kiezen dan bij mensen die voortdurend de getallen waarmee ze spelen veranderen of deze door een computer laten kiezen. Dit is dus een goede reden om vaker met dezelfde loten te blijven spelen.

Opvallende zaak

Wat wel opvallend is, is dat de experts het erover eens zijn dat het gebruikmaken van bijvoorbeeld geboortedata vaak niet loont. De spreiding van de getallen is bijvoorbeeld heel belangrijk. Aan de andere kant is het zo dat juist de man die afgelopen weekend in Australiƫ een grote prijs won dit juist wel deed dankzij geboortedata. Tot kort geleden zou deze man dus ook het bewijs zijn dat spelen op deze manier niet loont. Nu is echter juist door deze man bewezen dat ook dit in sommige gevallen een goede optie kan zijn. Laat dit dus meewegen in een keuze.

 

 

About the Author: admin

Leave A Reply