Tips om beter te beleggen

Wie begint met online beleggen doet er goed aan om eerst informatie in te winnen, voordat je aan de slag gaat. Zo voorkom je beginnersfouten en trap je niet in de valkuilen waar beginners normaal gesproken intrappen. In dit artikel vertellen we jou meer over beleggen en geven we meerdere tips die je kunt gebruiken om beter te beleggen. Meer weten? Lees dan snel verder.

Blijf op de hoogte

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je begint met beleggen. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat groei automatisch rendement oplevert, maar dat is niet helemaal waar. Neem bijvoorbeeld China als voorbeeld. De laatste jaren is de Chinese economie flink gegroeid, maar dat betekent niet dat de aandelen ook meegroeien. Er zijn meerdere factoren waar je op moet letten en daarom is het belangrijk dat je je eerst in de zaken verdiept.

Let op de Q-ratio

De Q-ratio is een belangrijke waarderingsmaatstaf. Deze maatstaf laat het verschil zien tussen de waarde van een aandeel en hoeveel de opbouw van het bedrijf zou kosten. Door meer te weten over deze maatstaf kun je een betere inschatting maken van hoe aandelen er echt voor staan. Je weet namelijk ook hoeveel aandelen er in totaal uitgegeven zijn. Zo kun je dus een inschatting maken – mocht het bedrijf failliet gaan – of ze met de aandelen alle kosten kunnen bekostigen.

Daarnaast is het slim om ook goed te kijken wat de centrale banken doen. Zij kunnen namelijk invloed uitoefenen op de waarde van aandelen door de geldhoeveelheid te vergroten. Je kunt de ontwikkelingen volgen via nieuwswebsites. Ook is het slim om af en toe een financien website te raadplegen om erachter te komen wat er gaande is. Meer weten over slim beleggen? Neem dan eens een kijkje op onlinebeleggen.nl.

Bereid zijn om risico’s te nemen

Er zijn een aantal dingen die je moet weten over het nemen van risico’s. Zo is de kans op rendement bij grotere bedrijven groter dan bij kleinere bedrijven. Een startup of een kleine bedrijf is dus een risicovolle belegging. Wanneer beleggers veel risicovolle beleggingen kopen dan is dat een teken dat men vertrouwen heeft in het bedrijf. Wanneer dit niet het geval is betekent dit dat er waarschijnlijk weinig groei in zit. Met kleine bedrijven is het eenvoudiger om een grote klapper te maken, maar toch zitten hier hoge risico’s aan verbonden. Bij grotere bedrijven speel je het meer op save. In het verleden zie je regelmatig dat alleen grotere bedrijven in waarde toenemen.

About the Author: Sandra Bruns

Sandra Bruns is al sinds het begin van Online Lotto Spelen actief als schrijfster. Zij houdt zich dagelijks bezig met alles wat met iGaming te maken heeft en kent het wereldje dan ook goed. Naast Loterijen verdiept Sandra zich graag in de wereld van online casino's. Volg haar op LinkedIn!

Leave A Reply