Waarom lottowinnaars graag anoniem blijven

Hoewel er bijna maandelijks grote prijzen vallen in allerlei loterijen, blijft een groot deel van de winnaars altijd zeer anoniem door het leven gaan. Zelfs het winnen van een grote prijs laat hen niet veranderen van bijvoorbeeld levensstijl. Een onderzoeksbureau besloot hier onderzoek naar te doen in Ierland. Daar is de nationale loterij sinds 1998 actief. In die periode viel de jackpot achthonderd keer. Dit vormde een goede onderzoeksgroep. Daaruit kwam een opvallende conclusie naar voren. Dat veel winnaars last hebben van allerlei gevolgen was al bekend, maar hoe dit precies in elkaar steekt is nu een stuk duidelijker geworden.

lottowinnaars anoniem

Schaamte voor de winst

Een opvallend probleem waar veel grote winnaars mee kampen is een gevoel van schaamte. Zij voelen zich er zeer ongemakkelijk bij dat zij rijkdom hebben vergaard door het winnen van een prijs. Voor veel van hen is het dan ook zeer lastig om over het geld te praten. Zelfs voor mensen die al vele jaren geleden winnaars waren is dit nog altijd het geval. Veel mensen zien er het goede niet van in om over het geld te praten. Het voelt voor hen nog altijd onwennig om over voldoende financiƫle middelen te beschikken en geen geldzorgen meer te hebben in het leven.

Toch spelen

Het advies dat veel mensen desondanks gaven is dat mensen toch moeten blijven meespelen. Hoewel er nieuwe problemen in het leven ontstaan wanneer er ineens de beschikking over een groot geldbedrag is, neemt het ook veel problemen weg. Het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat psychische steun nodig kan zijn om op een goede manier met de nieuwe manier van leven om te kunnen gaan. Veel van de winnaars gaven aan dat zij denken hier veel aan gehad te kunnen hebben wanneer zij hier de beschikking over hadden gehad. Toch hadden zij de winst van de jackpot niet willen missen.

About the Author: admin

Leave A Reply