Lotto jackpotten steeds hoger

Hoewel de grote prijzen van de oudejaarsloterij nog maar net vergeven zijn, staan de volgende loterijen alweer voor de deur. Een opvallend verschijnsel is de snelle stijging van de jackpotten over de hele wereld. In een groot aantal gevallen staat de jackpot namelijk nu al op een recordhoogte. Het is daarbij ook opvallend dat geen enkel spel uitgezonderd lijkt te worden. Zelfs loterijen die tegelijkertijd worden getrokken in hetzelfde land stijgen gezamenlijk naar recordhoogtes. Daardoor is dat op zichzelf ook alweer een record te noemen. De prijzenpotten nemen vormen aan die nog maar zelden eerder vertoond zijn. Dit maakt het ook aantrekkelijk om juist nu te spelen.

lotto jackpotten

Voorbij een half miljard

Een goed voorbeeld is de huidige stand van de grote loterijen in de Verenigde Staten. Daar zijn de jackpotten van de twee grote loterijen ieder de 300 miljoen dollar voorbijgegaan. Daardoor kan dus bij de komende trekking meer dan een half miljard aan prijzen worden gewonnen. Al moet daarbij natuurlijk wel aangetekend worden dat de kans dat alle prijzen tegelijk en op dezelfde prijzen wel heel erg klein zijn. Dat neemt echter niet weg dat er in grote kansen liggen voor alle spelers van de loterijen. Voor de Powerball Loterij staat de jackpot zelfs op 442 miljoen euro, de op twaalf na hoogste jackpot ooit in de geschiedenis.

Onverwachte gevaren

Door de hoge prijzen die momenteel te vergeven zijn, hebben de loterijen wel besloten gezamenlijk enkele statements naar buiten te brengen. Zo willen zij de spelers op het hard drukken vooral wel verstandig te blijven spelen. Het klinkt sommigen immers wel aantrekkelijk in de oren om zich in de schulden te steken om meer tickets te kopen. Dit kan natuurlijk ook tot grote problemen leiden omdat er nu eenmaal geen winstgarantie in de lotto bestaat. De organisaties willen dan ook dat iedereen verantwoordelijk blijft handelen.

 

 

About the Author: admin

Leave A Reply